Corpul Emotional @ Brasov – apel inscrieri

CORPUL EMOTIONAL
Atelier experimental de miscare, emotii si dans contemporan
Brasov, 12 – 15 noiembrie, 2014

Vrei sa experimentezi ceva nou? Iti place sa dansezi si sa iti descoperi corpul? Vrei sa intelegi mai bine dansul contemporan? Ai nevoie de o schimbare in viata ta? Vrei sa iti faci prieteni noi si sa te bucuri de intilnirea cu dansul contemporan ?

Atunci vino in perioada 12 – 15 noiembrie 2014 la atelierul de dezvoltare personala si dans contemporan condus de coregraful Cosmin Manolescu la Brasov. Atelierul se va derula in perioada 12 – 15 noiembrie in 4 intilniri de lucru, zilnic intre orele 18.00 – 22.00. Atelierul va include sesiuni de lucru si discutii cu ochii inchisi, exercitii senzoriale si masaj, incursiuni performative in spatiul urban, improvizatii si dans. Fiecare zi de atelier se va finaliza cu o prezentare de filme de dans si discutii despre dansul contemporan.

CORPUL EMOTIONAL
1. Experienta creativ-performativa si de dezvoltare personala condusa de coregraful Cosmin Manolescu. 2. Atelier experimental de miscare si dans contemporan deschis tuturor persoanelor interesate sa-si exploreze corpul si felul in care emotia si miscarea, fie ea fizica sau interioara il influenteaza. 3. Proiectul include sesiuni de lucru si discutii cu ochii inchisi, exercitii senzoriale si masaj, incursiuni performative in spatiul urban, improvizatii si dans. 4. Fiecare zi de atelier se va finaliza cu o prezentare de filme de dans si discutii despre dansul contemporan. 5. Atelierul se va finaliza in data de 15 noiembrie cu o prezentare informala deschisa publicului, precum si cu o sesiune de discutii despre experienta celor 4 zile de lucru.

ORAR ATELIER
12, 13, 14 noiembrie, orele 18.00 – 22.00
15 noiembrie, orele 12.00 – 17.00
15 noiembrie, orele 17.00 – prezentare informala deschisa publicului larg

UNDE
locatie in curs de confirmare

BIOGRAFIE
Cosmin Manolescu este coregraf, performer si director al Fundatiei Gabriela Tudor. Spectacolele sale au fost prezentate cu succes la Bucuresti, New York, Paris, Lyon, Roma, Dublin, Porto, Amsterdam, Beirut, Riga etc. Din 1998 a condus ateliere de dans pentru copii, actori, profesionisti ai dansului si public larg la Bucuresti, Cluj-Napoca, Sfantu-Gheorghe, Uzes, Istanbul, Stockholm, Porto, Luxeumburg, Riga si a participat in diverse proiecte internationale de cercetare artistica la Berlin, Lisabona, Paris, Potsdam etc. In cei peste 15 ani de activitate profesionala a organizat peste 150 de proiecte culturale si a avut un rol important in promovarea si dezvoltarea dansului contemporan in Romania. Din iulie 2012 este director artistic al spatiului ZonaD – studio Paradis Serial (http://zonadstudio.wordpress.com/) unde organizeaza in mod curent ateliere si cursuri de dans contemporan pentru publicul larg si artisti. In prezent impreuna cu Stefania Ferchedua conduce proiectul European E-Motional: rethinking dance co-finantat de Uniunea Europeana (www.e-motional.eu).

INSCRIERI
Inscrierea participantilor se va face incepand cu data de 1 octombrie pe baza unei mesaj de interes si a unei biografii/CV, trimise la adresele de email serial.paradise@artsf.ro si office@ kunstadt.ro pina la data de 10 noiembrie 2014. Acceptarea inscrierilor se face pe baza sistemului „primul venit, primul servit”, pina la un numar maxim de 15 persoane. Singura conditie de inscriere este ca doritorii sa fie disponibili pentru toate sesiunile de lucru ale atelierului. Participarea se va face prin donatie sugerata de minim 25 lei/zi sau 100 lei pentru cele 4 zile de ateliere.

Corpul Emotional este un atelier Paradis Serial derulat in cadrul componentei itinerante a programului derulat de studioul ZonaD. Eveniment organizat de Fundatia Gabriela Tudor si Asociatia KunSTadt in cadrul programului european “E-Motional: rethinking dance”, realizat cu sprijunul programului Cultura al Uniunii Europene. Proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National.