48 Hour Film Project

48 Hour Film Project este un eveniment internaţional care încurajează producţia cinematografică independentă. Se desfăşoară în 130 oraşe, de pe 6 continente, iar câştigătorii sunt înscrişi Ia festivaluri recunoscute precum Festivalul Internaţional de Film de la Cannes sau Festivalul Internaţional Filmapalooza USA şi alte evenimente internaţionale de film.

Organizat sub forma unui concurs, miza acestuia  este evidentă: participanţii au Ia dispoziţie un interval de numai 48 de ore pentru a-și face propriul scurtmetraj pornind de la date  predefinite – replică, temă, personaj, recuzită. Fiind nevoiţi să treacă prin toate procedurile producţiei unui film de scurt  metraj,  echipele  participante sunt încurajate ca în acest interval scurt să dezvolte o producţie de calitate, să comunice și să lucreze în echipă și să-și gestioneze producţia sub presiunea timpului.

48 Hour Film Project înseamnă un weekend intens, cu multă muncă, stres, dar şi distracţie. Este o cursă contracronometru care pune în valoare creativitatea şi munca în echipă.

Braşov 48 Hour Film Project se desfăşoară din 2011, în fiecare an, la Braşov, ca etapă locală a concursului internaţional 48 Hour Film Project şi reuneşte cineaşti amatori şi profesionişti din zona Braşovului, dar şi din afară.

Braşovul este  un oraş vizual puternic,  extrem de ofertant  în cinematografie şi neexploatat la adevaratul potenţial. Amplasarea sa în centrul  României poate să adune cineaşti din toată ţara şi nu numai, într-un cadru ospitalier şi stimulant.

Prin dezvoltarea  unui eveniment cu tradiţie în Braşov, se doreşte ca acest oraş să devină un centru important al scurtmetrajului românesc şi internaţional.

BRASOV 48 HOUR FILM PROJECT
mob: +40 722 245 893
twitter: @Brasov48HFP
Youtube: BV48HFP