The CAN Residents @Brasov

 

Brasov-cover

// expoziţie colectivă de pictură şi fotografie // Elias Peña (SP) | Cara Cole (CA) | Enrico Bernardis (IT) // vernisaj: luni, 24 noiembrie, orele 19.00, la Terroirs Boutique du Vin (str. Diaconu Coresi, Braşov) //

The CAN (The Collective Art Neighborhood) este un proiect independent, cu două abordări: The CAN: InResidence şi The CAN: Open House

The CAN: InResidence – este un proiect de rezidenţă artistică dedicat artiştilor străini care vor să vină în România.

şi The CAN: Open House este un proiect dechis evenimentelor creative din Bucureşti.

Trei rezidenţi The CAN vor expune între 24-27 noiembrie la Braşov şi anume:

Elias Peña (SP) – absolvent de Arte Plastice la Universitatea din Madrid. În pictura lui se simte prezenţa obiectelor şi a oamenilor din viaţa lui de zi cu zi. El vede pânza ca un mod de comunicare între pictor şi persoana care priveşte tabloul – ca un catalist pentru stări şi emoţii.

Cara Cole (CA) – este interesată de impactul timpului asupra legăturilor pământești cât și asupra corpurilor cerești. Ea spune: „Timpul devastează carnea și o consumă rapid. Așa că, noi, oamenii și animalele avem un arc finit de timp – un scurt interval între naștere și moarte – în contrast cu eternitatea relativă a cosmosului.”

Enrico Bernardis (IT) – a studiat la Academia de Arte din Veneţia. Lucrările lui se concentrează pe obiecte funcţionale, pe care le umple cu un conţinut fantastic şi imaginativ inspirat din literatura sau din viaţa de zi cu zi, si care înscrie contradicții funcționale și paradoxuri care declanșează imaginatia privitorului.