neoteric # zilele dansului contemporan la Brașov 2016

neoteric mişcă Braşovul la # zilele dansului contemporan, în octombrie.
 
neoteric propune o serie de evenimente dedicate mişcării şi artei interactive în prima săptămână din octombrie sub umbrela # zilele dansului contemporan la Braşov 2016.
 
Evenimentul cuprinde șase spectacole, un performance într-un spațiu neconvențional, ateliere de dans, prezentări de tehnici multimedia, o expoziție multimedia și o vizionare de filme de dans.
 
neoteric își doreşte să atragă un public tânăr, interesat de cultură și tehnologie, conectat la realitățile internaționale.
 
neoteric # zilele dansului contemporan la Brașov este primul eveniment de anvergură care unifică reprezentațiile dispersate care s-au întâmplat în mediul dansului contemporan în Brașov până acum. Efectul scontat este generarea unei platforme de dans, colaborarea interdisciplinară și încurajarea industriilor creative locale.
 
————————————————————————————-
Program:
 
sâmbătă 1 octombrie – miercuri 5 octombrie / Centrul Cultural Reduta și spațiu urban din centrul istoric al Brașovului
Un proiect de Cosmin Manolescu, în egală măsură o cercetare în dansul contemporan, cât și o modalitate nouă de interacțiune între artiști, public și oraș. Proiectul va fi derulat la Brașov în conexiune cu premiera locală a spectacolului [Fragil].
Înscrieri: serial.paradise(at)artsf.ro
 
marţi 4 octombrie / 17.00 / Centrul Cultural Reduta
Vernisaj Cinetic Neoterica – expoziţie de instalaţii multimedia şi performance
Durata expoziţiei: 4 – 9 octombrie
Program de vizitare: 10.00 – 20.00

marți 4 octombrie / 19.00 / Centrul Cultural Reduta

Fabrica de vise este populată de corpuri evoluate, alterate de boomul informațional. Muncitorii ei reacționează la senzații vizuale și auditive preluate din rețelele de socializare și televiziune, procesul lor cognitiv este industrializat, visele lor personale devin o poveste colectivă.
Coregrafie: Simona Deaconescu
Cu: Alexandra Bălășoiu, Denis Bolborea, Răzvan Stoian, Galea Bobeicu, Dragoș Roșu, Simona Dabija
 
miercuri 5 octombrie / 19.00 / Centrul Cultural Reduta
0002 | Birdville – spectacol de dans și tehnologie interactivă.
Corpul nostru este o arhivă în continuă evoluție, care încă prezintă mistere legate de eficiență și perisabilitate. Este, probabil, cel mai tehnologic lucru pe care îl cunoaștem. Cu fiecare pas pe care îl facem construim o parte din univers și, de fiecare dată când ne mișcăm, schimbăm lumea. Pe măsură ce începem să înțelegem aceste procese, realizăm ca suntem “dansați” ca parte a unei organizatii de activități ai carei autori nu suntem noi.
Coregrafie: Simona Deaconescu
Cu: Alexandra Bălășoiu, Denis Bolborea, Răzvan Stoian, Galea Bobeicu, Dragoș Roșu.
 
miercuri 5 octombrie / 20.00 / Centrul Cultural Reduta
Prezentare publică și workshop susținute de Cătălin Crețu
Conferința este destinată publicului larg. Workshopul are ca tematică centrală prezentarea și explicarea unor posibilități de traducere interactivă a mișcării și a gesturilor în sunet și imagine, prin medierea noilor tehnologii. Evenimentul urmează după spectacolul 0002 | Birdville.
 
joi 6 octombrie – sâmbătă 8 octombrie / 15.00 – 18.00 / Centrul Cultural Reduta
Corpuri în tranziție – Atelier intensiv de dans contemporan și film de dans
Profesor coordonator: Simona Deaconescu
Laboratorul propune participanților explorarea bazelor teoretice și practice ale filmului experimental de dans, un gen care mai poartă numele de cinedans, video dans, dans pentru camera, screendance.
Înscrieri: tangajdance@gmail.com
 
joi 6 octombrie / 19.00 / HOF Cafe
Proiecție specială prezentată de Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF)
BIDFF este singurul festival din Romania dedicat exclusiv filmelor de dans.
 
vineri 7 octombrie / 19.00 / Centrul Cultural Reduta
Solo pentru două dansatoare şi o muziciană.
În Retour, realitatea se opune iluziei şi aspiraţiei, lăsând loc pentru diferite puncte de vedere.
Direcția artistică & producție: compania LaborGras/ Berlin – Renate Graziadei & Arthur Stäldi
Cu: Renate Graziadei, Mariagiulia Serantoni
sâmbătă 8 octombrie / 19.00 / Centrul Cultural Reduta
LOE (locus, opia, extensa) este un poem vizual care prin intermediul dansului conturează un univers în cadrul căruia realul și imaginarul se împletesc. În această realitate scenică unde energia ricoșează, se revarsă și interacționează. Publicul descoperă un nou imaginar care explorează trecerea emoționalului în corporal.
Un spectacol de: Rodica Ştirbu şi Bianca Oichea
Cu: Bogdan Nechifor, Bianca Oichea
 
sâmbătă 8 octombrie / 21.00 / locație neconvențională, secretă, la care participarea se face exclusiv pe bază de rezervare la fragile@e-motional.eu.
duminică 9 octombrie / 19.00 / Centrul Cultural Reduta
Joc performativ inspirat din viețile noastre, Tihno Segal, Christian Boltanski, Lewis Carroll și mulți alții. Fanii lui „Alice în țara minunilor” se vor îndrăgosti de această piesă. Printr-o incursiune experiențială care alternează diverse planuri și distanțe între artiști și spectatori, piesa [Fragil] invită publicul să pătrundă într-un univers care dezvăluie fragilitatea și vulnerabilitatea vieții noastre cotidiene.
Un spectacol de: Cosmin Manolescu
Creat în colaborare cu și interpretat de: Giselda Ranieri, Tanja Andreeva, Cosmin Manolescu
 
Duminică 9 octombrie / 21.00 / HOF Cafe
Closing Party neoteric # ziele dansului contemporan la Brașov 2016
 
Accesul la spectacole: 20 lei
Biletele se pot procura de la Centrul Cultural Reduta începând cu 21 septembrie.
La spectacolele 0001 | Fabrica de vise, 0002 | Birdville şi Retour (DE) se pot cumpăra bilete online, pe www.biletebrasov.ro
Accesul la ateliere, expozițe și prezentări este liber în limita locurilor disponibile.
 
_________________________________________________

Organizatori: Centrul Cultural Reduta, Centrul Cultural German, Asociația KunSTadt, Asociația SIC

Parteneri: Fundaţia Gabriela Tudor, Tangaj Dance, HOF Cafe, Goethe-Institut, Consiliul Judeţean Braşov, Agenţia Metropolitană Braşov, Ana Goga studio, Digital Brain

Sponsori: Abitare C. G., Olin Foods, Velux, Tent4Event, Star East Pet

Parteneri media: Zile și Nopți, Magic FM, Bună ziua Braşov, Numitor, UnderKron, Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien, Karpatenrundschau, Coresi Shopping Resort

_________________________________________________
neoteric este o platformă dedicată explorării de noi teritorii în arta contemporană prin evenimente și conectarea artiștilor cu resurse.
 
neoteric caută împletirea dintre artă și noile tehnologii, pe scenă sau în spații neconvenționale. Platforma generează spectacole, concerte, performance-uri, instalații, happening-uri alăturate cu artele vizuale, expoziții și alte forme de reprezentații publice. neoteric își propune sa consolideze o scena culturală de calitate în zona centrală a țării și să deschidă apetitul unor publicuri noi pentru arta contemporană.