Brasov 48 Hour Film Project 2015 da startul la competitie pe 31 iulie. Înscrie-ti echipa acum!

Cea de a 5-a editie Brasov 48 Hour Film Project continua inscrierile pentru weekendul  31 iulie – 2 august 2015. Realizatori de film din tara si strainatate, amatori sau profesionisti, sunt invitati in competitia de la Brasov pentru a afla cine poate face cel mai bun scurtmetraj, in doar 48 de ore.

Organizat in peste 100 de orase din intreaga lume, 48 Hour Film Project este o competitie de creatie de film, contracronometru, care stimuleaza creativitatea, munca in echipa si ii provoaca pe participanti sa dezvolte o productie de calitate si originala intr-un timp scurt.

FB_cover

Misiunea 48 Hour Film Project este de a incuraja dezvoltarea productiei de film si a cineastilor. Prin acest festival/concurs, cei din domeniu trec peste ezitarile legate de o productie si ajung sa faca filme. Cu toate ca limita de timp plaseaza o restrictie neobisnuita realizatorilor filmului ea este, totodata, eliberatoare deoarce ii incurajeaza sa puna accentul mai mult pe “a face” decat pe “a vorbi”.

„La a 5a editie de festival, ma bucur sa observ calitatea proiectelor imbunatatita de la an la an. Concurentii inteleg foarte bine ce inseamna rolurile si resursele unei productii de film, inspirati de dinamica unei productii de 48 de ore. De asemenea ma bucura sa vad ca se formeaza si se impica in concurs tot mai multe echipe din zona Brasovului, alaturi de echipe din tara sau strainatate”, spune Mara Oprisiu, producatorul festivalului.

Vrei sa-ti antrenezi abilitatile de realizator de film vara acesta? Fa-ti o echipa de productie si accepta provocarea 48 Hour Film Project Brasov.

Inscrie-te  pe www.48hourfilm.com/brasov pana in data de 30 iulie a.c. sau cauta o echipa careia sa i te alaturi.

48 Hour Film Project Brasov a adunat in fiecare an peste 150 de participanti,  autori de film independent.

Afla acum ce trebuie sa faci ca sa participi la concurs.

La finalul competitiei de la Brasov echipa filmului premiat cu titlul Best City Film” intra in competitia internationala, alaturi de filme din intreaga lume, pentru titlul “Best 48 Hour Film 2015” si marele premiu de 5000 $. Totodata partenerul competitiei de anul acesta, Cinema One ofera castigatorului de la Brasov sansa de a obtine o fianantare de 10.000 euro pentru urmatorul proiect de film.  Zece din cele mai bune filme din turul 2015 vor fi proiectate la Festivalul de Film de la Cannes, in cadrul Short Film Corner 2016.

Pentru informatii suplimentare, intrebari sau sugestii ne gasesti la brasov@48hourfilm.com sau pe Facebook.