Brasov 48 Hour Film Project: Juriu

Juriul 48 Hour Film Project 2014 reuneşte reprezentanţi ai industriei de film din Braşov şi nu numai. Aceştia sunt Cătălin Cristuţiu, monteur, Anca Grădinariu, critic de film, Adi Voicu, regizor, Ioana Lascăr, producător şi Ciprian Mistreanu, actor. Juriul festivalului 48 HFP, care anul acesta se va desfăşura în perioada 25 – 27 iulie la Brașov va desemna câştigătorii celei de-a patra ediţii, în urma vizionării filmelor realizate la timp: în doar 48 de ore.

catalin cristutiuCătălin Cristuţiu lucrează în București, ca monteur de film. A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică București la începutul anilor 2000 şi de atunci a tăiat filme de ficţiune, documentare şi seriale TV, alături de regizori precum Cristian Nemescu, Radu Jude, Alexandru Solomon, Călin Netzer, Florin Şerban, Silviu Purcărete, Nae Caranfil, Claudiu Mitcu, Radu Potcoavă, Andrei Creţulescu, Dieter Auner, Constantin Popescu sau Adrian Sitaru. De câţiva ani, activează ca parte a casei de producţie We Are Basca, colectiv independent de prieteni şi aventurieri cinematografici. anca gradinariu

Anca Grădinariu, de asemenea absolventă a Universităţii Nationale de Artă Teatrală şi Cinematografică București, este jurnalist, scenarist şi critic de film. Ea face parte, de la prima ediţie, din echipa Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), în departamentele de programare şi de presă, este selecţioner şi director artistic pentru TIFF Sibiu în 2014, respectiv 2013. Articolele ei au fost publicate în Dilema, Money Express, Adevărul Literar şi Artistic, Rekino, HBO, Observator Cultural. A colaborat la crearea serialelor TV „La urgenţă” (TVR) şi „Serviciul omoruri” (TVR). A colaborat de asemenea cu posturile de televiziune Prima TV, B1 Tv, iar în prezent este scenarist şi redactor la Digi Life.

íoana lascar Ioana Lascăr este masterandă în anul II la Universitatea de Arta Teatrală și Cinematografică București, specializarea Producție de Film. În 2013 a absolvit departamentul Cinematografie, Media de la Universitatea „Babeș-Bolyai”, Facultatea de Teatru și Televiziune, Cluj-Napoca. În 2011 și 2012 a participat la concursul 48 Hour Film Project Brașov, realizand filmele „Prioritar” respectiv „Elektra”, „Prioritar” obținând premiile pentru „Cea mai bună regie”, „Cea mai bună coloană sonoră” și „Cea mai bună utilizare a personajului”. A participat la numeroase workshop-uri și masterclass-uri precum Transilvania Talent Lab 2013 și Laboratorul de Dramaturgie a Cotidianului, avându-i ca tutori pe Andrei Ujică în 2012 și Adrian Sitaru în 2013. A produs scurtmetraje precum „Ultima stație” (r. Bogdan Benea) și „Tatăl nostru” (r. Sergiu Lupșe) în competițiile festivalurilor Cluj Shorts, respectiv FFEST, TIFF, NextFilmFestival. Documentarul „După fel și chip” (r. Paula Oneț) realizat în 2012 a fost dezvoltat în cadrul seminarelor Storydoc și prezent în competițiile Timishort („Premiul publicului”, „Cel mai bun film românesc”), TIFF, Karlovy Vary, Dok Leipzig și în marketul Festivalului de Film de la Cannes. În 2014 Ioana s-a alăturat echipei UNATC Atelier de Film și în prezent lucrează la documentarul „Fifteen Zero Thirty Three” în regia Iuliei Matei, câștigătoarea grantului TIFF Funds 2014.ciprian mistranu

Ciprian Mistreanu este actor, absolvent al Universităţii de Artă Teatrală Tg. Mureş specializarea actorie promoţia 2008. Este angajat al Teatrului Naţional Tg. Mureş, compania Liviu Rebreanu, colaborator al Teatrului Sică Alexandrescu, Braşov. A fost angajat al Teatrului Mihai Popescu Târgovişte şi a mai colaborat cu Teatrul Ariel şi Teatrul 74 din Tg Mureş. Ciprian este câştigător la Gala Hop, cel mai bun actor secţiunea grup. A jucat în lungmetrajele „Sistemul nervos” (r. Mircea Danieliuc), „Dolina” (r. Zoltan Komondi), „Bibliotheque Pascal” (r. Szabolcs Hajdu), „Portretul luptătorului la tinereţe” (r. Constantin Popescu), „Despre oameni şi melci” (r. Tudor Giurgiu) şi scurtmetrajele „Trei zile” (r. Teo Marton), „Promit” (r. Vlad Ionel), „Necrolog în do major” (r. Vlad Ionel).

adi voicuAdi Voicu este absolvent al Universităţii Nationale de Artă Teatrală şi Cinematografică București (U.N.A.T.C.). În 2009 a câştigat premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de film documentar. Ultimele producţii finalizate sunt „Metrobranding – O poveste de dragoste între oameni și obiecte” și „Victoria”. „Metrobranding” a fost în 2010 unul din cele cinci filme europene selectate în DocAlliance, a fost selectat în Top:Dox Copenhaga și în mai multe festivaluri internaţionale, dintre care: Dok Leipzig, Visions du Reel, Zagreb Dox, IDDF Jihlava, Planet Dok Warsaw, DMZ South Coreea, TIFF, OpenCity Documentary Festival London, Astra Sibiu. În 2010 „Victoria” a avut lansarea în România și a fost selectat în mai multe festivaluri: Visions du reel, International Documentary Festival London, Open City Documentary Festival, London, Astra International Documentary Festival, Jihlava International Documentary Festival. În 2013, Adi Voicu, a prezentat la Festivalul International de Film Berlin şi Festivalul International de Film Cannes scenariul de lung metraj „Avertismentul”, în cadrul Scripteast. De aproximativ trei ani este implicat alături de U.N.A.T.C. şi Primaria Brașov într-un proiect pentru renovarea Cinematografului Popular și deschiderea unei filiale a U.N.A.T.C. în Brașov. Filmografie sa cuprinde: „Faces” (2006), „Metrobranding” (2010), „Victoria” (2010), „Români în Ucraina” (2014) şi scurtmetrajul „Primul rol” – în post producție.

Organizat în peste 100 de oraşe din întreaga lume, 48 Hour Film Project este o competiţie de creaţie de film, contracronometru, care stimulează creativitatea, munca în echipă şi îi provoacă pe participanţi să dezvolte o producţie de calitate şi originală într-un timp scurt.
Echipa filmului premiat cu titlul Best City Film 2014 primeşte o cameră GoPro Hero3+ Black Edition oferită de către Xtremvideo.ro [ http://www.xtremvideo.ro ]. De asemenea scurtmetrajul câstigator va intra în competiţia internaţională, alături de filme din întreaga lume, pentru titlul “Best 48 Hour Film 2014” şi marele premiu de 5000 $. Zece din cele mai bune filme din turul 2014 vor fi proiectate la Festivalul de Film de la Cannes, în cadrul Short Film Corner 2015.
Pentru informaţii suplimentare, întrebări sau sugestii intraţi pe www.48hourfilm.com/brasov [ http://www.48hourfilm.com/brasov/ ] sau Facebook [ www.facebook.com/Brasov48HFP ]
Trailer 48HFP BRAŞOV 2014: