Weekendul Comediei Scurte ShortsUP Braşov

Hilar, absurd, haz de necaz sau ironie ascuţită. În primul weekend dupa Paşti, 10-12 mai 2013, ShortsUP Braşovsărbătoreşte umorul de esenţă tare prin trei zile consecutive dedicate comediilor scurte şi bune. Scurtmetrajele revin cu forţe primăvăratice, pregătite să anime atmosfera oraşului.

Fără juriu. Fără competiţie locală. Fără podium şi ceremonii, pentru că toate filmele de la ShortsUP au fost premiate în marile festivaluri de film ale lumii. Iar fiecare eveniment este o sărbătoare a celor mai valoroase filme, aduse la viaţă de aplauze şi de atmosfera ShortsUP.

 

Weekendul Comediei Scurte ShortsUP

 

Weekendul Comediei Scurte ShortsUP Braşov are loc între 10 – 12 mai 2013, la galeria de artă Mureşenilor 8. O selecţie cu unele dintre cele mai amuzante scurtmetraje ale ultimilor ani, provenite din toate colţurile lumii, expoziţie de artă, caricatură live şi performace live sunt doar câteva dintre ingredientele Weekendului de Comedie ShortsUP Braşov.

PROGRAM:

Vineri 10 mai:

18:00 caricatură live, performance live, interactivitate
invitaţi: Cătălin Zaharia, Cristina Frânculescu
20:00 scurtmetraje ShortsUP Comedy I
21:15 scurtmetraje ShortsUP Comedy II

Sâmbătă 11 mai:

18:00 caricatură live, performance live, interactivitate
invitaţi: Cătălin Zaharia, Cristina Frânculescu
şi Silviu Gherman
20:00 scurtmetraje ShortsUP Comedy I
21:15 scurtmetraje ShortsUP Comedy II

Duminică 12 mai:

11:00 caricatură live, performance live, interactivitate
invitaţi: Cătălin Zaharia, Cristina Frânculescu

Biletele se găsesc la galeria Mureşenilor 8. Preţul unui bilet este de 15 de lei. Preţul biletului este pentru întregul eveniment de 3 zile: expoziţie, activităţi, filme. Pentru proiecţiile de film de vineri sau sâmbătă seara este recomandat să rezervaţi locuri, având în vedere nr limitat.  Info/rezervari: 0736 014 076 sau 0729 270 745.

Organizatori: KunSTadt Art Events Management şi Mureşenilor 8.

———————————————————————

———————————————————————

ShortsUP este un proiect generat de ORICUM, Bucureşti.

Misiunea ShortsUP este aceea de a creşte vizibilitatea scurtmetrajelor şi, pe termen lung, valoarea acestora. Ideea porneşte de la o constatare simpla: scurtmetrajele, chiar şi cele aclamate şi premiate internaţional, pot fi văzute doar de un public restrâns, de obicei în festivaluri de film ce au loc o dată pe an.

Selecţia de filme include producţii premiate recent în cele mai importante competiţii cinematografice ale lumii, dar şi scurtmetraje de arhivă ale unor cunoscuţi regizori. Evenimentele ShortsUP încep sau se încheie cu un performance muzical, întâlniri cu regizori şi actori sau cu un mix de arte conexe filmului. Mai multe detalii: www.shortsup.ro.

Weekendul Comediei Scurte ShortsUP Braşov este alcătuit integral din comedii, dintre care:

“Doi prieteni” e o mostră de joacă amuzantă și de măiestrie cinematografică realizată în 2010 de Owen Trevor, regizor eclectic, cu un puternic stil vizual, care a semnat inclusiv o serie de episoade ale emisiunii Top Gear. Filmat atât pe peliculă de 35 și de 16 mm, cât și în format digital, scurtmetrajul e surprinzător prin trecerile savuroase de la o manieră vizuală la alta.

Cursa

“Poveste din West Bank” (regia Ari Sandel), comedia câștigătoare la Oscar în 2005, spune istoria plină de haz a unui cuplu ce încearcă să reziste unui război vechi. Un soldat israelian și o casieriță palestiniană se îndrăgostesc în ciuda tuturor opreliștilor. Filmul

 

Poveste din West Bank 2

 

“Cursa” e realizat de celebrul animator canadian Cordell Barker. Un tren lovește o vacă, iar pompierul e singurul capabil să improvizeze o salvare. Filmul a obținut, între altele, un premiu la Cannes Film Festival în 2009.