Proiecție specială “8 MARTIE” de Alexandru Belc

Program:CineClub 15.03.2013

“Superman, Spiderman sau Batman” 11′
regia: Tudor Giurgiu

“8 MARTIE” 60′
regia: Alexandru Belc

“Superman, Spiderman sau Batman” spune povestea lui Aron, un băieţel de 5 ani, care împreună cu tatăl său acoperit de griji, porneşte într-o dimineaţă pe un drum la capătul căruia doreşte, asemenea eroilor din benzile desenate, să-şi salveze mama bolnavă de inimă.
“Superman, Spiderman sau Batman” a fost distins cu premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj european la cea de-a 25-a editie a Premiilor Academiei Europene de Film 2012.

În documentarul “8 Martie”, poveştile simple şi umane sunt piesele unui puzzle istoric complicat. Documentarul vorbeşte despre femeile care şi-au trăit tinereţea în comunism şi surprinde mai multe momente ale acestei lumi: o mină lăsată în paragină, un depou de tramvaie, un atelier de confecţii al unei foste case de moda, o fabrică de lactate. “8 Martie” oferă o imagine despre Ziua Internaţională a Femei, sărbătorită în fostele ţări socialiste în martie.
“8 Martie” este o producție Libra Film. În 2012 filmul a fost prezentat în România în cadrul celei de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, în Statele Unite ale Americii – Making Waves, New York și Cehia – East Silver Market.

::::::::::::::::::::::
Vineri 15 martie, orele 18:00
Mansarda Baiulescu (bd. Eroilor nr. 33)
Intrare liberă!

Organizatori: Mediateca George Bariţiu, CineClub Braşov, KunSTadt
Cu sprijinul: Libra Film Productions, Transilvania Film