Premiera “Ultimul drum spre mare” (2019) – proiectie si Q&A

Poster-Mare-ROContinuăm seria de filme propuse de CineClub Brasov, cu o selecție de scurtmetraje semnate de către Adi Voicu: Ceața (2017) și Ultimul drum spre mare (2019).
 
Joi 13 iunie, orele 20.00
Proiecție realizată în prezența regizorului Adi Voicu
Moderator: Robert Elekes
Acces: 10 lei
 
„Ultimul drum spre mare” a fost inclus anul acesta în competiţia Semaine de la Critique a Festivalului de Film de la Cannes, unde a avut premiera mondială.
Filmul spune povestea a şase personaje care călătoresc spre mare într-un compartiment de tren. După un timp, neîncrederea se instalează şi cei şase îşi pierd sângele rece. Călătoria se transformă într-un coşmar. Din distribuţia filmului, produs de Marcian Lazăr prin Axel Film, fac parte Angela Marcovici, Ana Ciontea, Cristina Juncu, Silviu Debu, Salih Yildirim şi Alina Vior.
 
”From the very first long take, the brilliant mise-en-scène allows us to discover the characters, one after the other through the balance of power. As they wander in real time, seemingly without a care in the world, they move from a shared intimate experience to a collective chronicle. In a small compartment, a wagon, and a train (a pressure cooker where ancient tensions and new anxieties simmer) they show their true colours. You could have expected a heavy-handed satire; on the contrary, it is scathing.”, Thomas Fouet, Semaine de la Critique.
 
“Ceața” este primul film de ficțiune din cariera regizorului, care a realizat până în prezent mai multe documentare împreună cu regizoarea Ana Vlad.
 
Filmul a avut premiera internațională la începutul anului 2017, la festivalul de la Rotterdam. A participat în competițiile mai multor festivaluri, printre care: Indie Lisboa, Cine de Huesca Spania, Cinemed Montpellier și a mai fost premiat la Festivalul Message to Man din Sankt Petersburg cu premiul Centaur pentru cel mai bun debut.
 
Scurtmetrajul “Ceața” prezintă povestea unui cuplu care dorește să adopte un copil. Dorințele și trăirile interioare puternice ale cuplului sunt ținute în frâu în aceasta poveste emoționantă în care soțul și soția sunt evaluați de un asistent social pentru eligibilitatea adopției. Interpretează: Mirela Oprișor, Adrian Titieni, Natasa Raab, Gabriela Butuc. Director de imagine este George Chiper-Lillemark.
 
Joi 13 iunie, orele 20.00
Proiecție realizată în prezența regizorului Adi Voicu
Moderator: Robert Elekes
Acces: 10 lei