Premiera 48 Hour Film Project Braşov 2014

48HFP_PREMIERA_WEB

Cineaşti din România şi nu numai se află în weekendul 25 – 27 iulie, la Braşov, în cursa pentru a afla cine va realiza cel mai bun film de scurt metraj în doar 48 de ore. Echipa filmului premiat cu titlul Best City Film 2014 primeşte o cameră GoPro Hero3+ Black Edition oferită de către Xtremvideo.ro [ http://www.xtremvideo.ro/ ] De asemenea scurtmetrajul câstigator va intra în competiţia internaţională, alături de filme din întreaga lume, pentru titlul “Best 48 Hour Film 2014” şi marele premiu de 5000 $. Zece din cele mai bune filme din turul 2014 vor fi proiectate la Festivalul de Film de la Cannes, în cadrul Short Film Corner 2015.

După un weekend nebun, în care echipele înscrise în concurs va trebui să facă faţă provocării de a scrie, filma şi monta un film în numai 48 de ore, luni 28 iulie se vor decide câştigătorii. Astfel, în prezenţa publicului şi a concurenţilor filmele înscrise în competiţie vor putea fi vizionate la Sala Mare a Centrului Cultural Reduta, Braşov, începând cu orele 19.00.

Juriul 48HFP Braşov 2014 este este format de către Cătălin Cristuţiu, monteur, Anca Grădinariu, critic de film, Adi Voicu, regizor, Ioana Lascăr, producător şi Ciprian Mistreanu, actor.

După vizionarea filmelor aflate în concurs, publicul va putea vota filmul preferat care va primi trofeul “Premiul Publicului”. Kite Fever oferă spectatorilor care votează şansa de a câştiga 3 sesiuni de kiting prin tragere la sorţi.

Biletele pot fi achiziţionate în seara evenimentului, la intrare. Preţ intrare: 10 lei.

48 HFP este cea mai mare competiţie de creaţie de film, care a prins viaţă iniţial în SUA, dar care astăzi este organizată în peste 100 de oraşe din întreaga lume. Detalii pe www.48hourfilm.com/brasov sau pagina de Facebook [ www.facebook.com/Brasov48HFP ]