Maraton NexT @ Brasov by NexT International Film Festival

NexTFilmFestival soseşte pe Mureşenilor 8 cu cele mai apreciate şi premiate scurtmetraje din cadrul ediţiei din 2013! Începând cu ora 20.00 vor fi proiectate filmele din secţiunile NexT Winners şi Oscar Nominees.

Aflaţi mai multe detalii despre Oscar Nominees aici http://www.nextfilmfestival.ro/sectiune-film/oscars-night/ iar despre NexT Winners aici http://www.nextfilmfestival.ro/news/trofeul-2013-merge-in-portugalia/

Ne vedem sâmbătă!

Programul maratonului de filme:

Începând cu ora 20, OSCARS NIGHT @ NexT IFF 2013

 • MOARTEA UNEI UMBRE / DOOD VAN EEN SCHADUW, regia: Tom Van Avermaet
  Belgia / Franţa, 2012, 20’
  Soldatul Nathan moare în timpul Primului Război Mondial. Un straniu colecţionar îi ia umbra prizonieră şi-i oferă şansa unei a doua vieţi, în schimbul capturării a 10 000 de alte umbre.
 • HENRY, regia: Yan England
  Canada, 2011, 21’
  Viaţa lui Henry, un talentat pianist, este dată peste cap, când Maria, dragostea lui, dispare în mod misterios. Va afla în curând inevitabilul verdict al vieţii.
 • STINGEREA / CURFEW, regia: Shawn Christensen
  SUA, 2012, 19’
  Richie se află într-un moment în care a atins pragul de jos al vieţii, când primeşte un telefon de la sora lui, cu care pierduse de mult legătura şi care îi cere să aibă grijă pentru o seară de nepoata sa de noua ani, Sophia.
 • BĂIEŢII BUZKASHI / BUZKASHI BOYS, regia: Sam French
  Afganistan / SUA, 2012, 28’
  Un băiat descurcăreţ al străzii şi fiul unui fierar cu o atitudine sfidătoare, prieteni la cataramă, încearcă să-şi realizeze visele, croindu-şi drum spre maturitate într-una dintre cele mai devastate de război ţări ale lumii.
 • ASAD, regia: Bryan Buckley
  Africa de Sud / SUA, 2012, 18’
  Plasat în decorul devastat de război al unui sat de pescari din Somalia, filmul prezintă povestea unui adolescent somaley care se confruntă cu alegerea între o viaţă de pirat şi una de pescar onest.

De la ora 22, AWARDED FILMS @ NexT IFF 2013

 • Trofeul Next
  ŞI VIII PLÂNG / OS VIVOS TAMBEM CHORAM, regia: Basil Da Cunha
  Elveția / Portugalia, 2012, 30’
  Ze este muncitor la docurile din Lisabona. Priveşte cu invidie vapoarele la borul cărora nu va urca niciodată. Visează să-şi părăsească soţia şi mahalaua în care trăieşte şi strânge bani în secret ca să plece în Suedia.

 • PREMIUL „CRISTIAN NEMESCU” PENTRU CEA MAI BUNĂ REGIE
  MISTER / MISTERIO, regia: Chema García Ibarra
  Spania, 2013, 12’
  Se spune că dacă îţi apropii urechea de ceafa ei, poţi auzi Fecioara vorbind.
 • PREMIUL „ANDREI TONCU” PENTRU CEA MAI BUNĂ COLOANĂ SONORĂ
  TREIZECI, regia: Victor Dragomir
  România, 2012, 30’
  Un tânăr se întâlneşte cu foştii colegi de liceu cu ocazia aniversării zilei de naştere a unuia dintre ei, însă revederea capătă un gust dulce-amar, odată cu reactualizarea trecutului.
 • PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN SCURT-METRAJ ROMÂNESC
  BETONIERA, regia: Liviu Săndulescu
  România, 2012, 16’
  Pentru locuitorii dintr-un cartier bucureştean, tortura a început cu câteva zile în urmă, o data cu apariţia unui şantier în zonă. De atunci, zgomotul lucrărilor de construcţie i-a deranjat zi şi noapte. După ce a sunat la poliţie de mai multe ori fără nici un rezultat, un bărbat recurge la o formă oarecum neobişnuită de protest.
 • MENȚIUNE SPECIALĂ
  NOAPTE BUNĂ / GOOD NIGHT, regia: Muriel D’Ansembourg
  Marea Britanie, 2012, 24’
  Două tinere se trezesc împinse dincolo de limită pe străzile Londrei, când graniţa dintre joacă inocentă şi seducţie periculoasă începe să devină neclară.
 • PREMIUL PUBLICULUI PENTRU FILM ROMÂNESC
  ŞANŢUL, regia: Adrian Silișteanu
  România, 2012, 18’
  Într-o zi caniculară de vară, Vasile, un ţăran la vreo 50 de ani, refuză să-ţi însoţească soţia Lucreţia la o ceremonie religioasă, găsind o scuză numai bună: trebuie să termine şanţul din faţa casei lor, ca să nu plătească amendă.
 • PREMIUL PUBLICULUI PENTRU FILM STRĂIN
  KAISER & KÖNIG, regia: Timon Modersohn
  Germania, 2012, 37’
  Suntem în anul 2024. Kaiser şi König, două pensionari vioi, au de rezolvat o problemă fără soluţie: ca să-i păstreze soţiei celei oarbe a lui Kaiser iluzia că trăiesc într-o lume normală şi intactă, au nevoie să facă rost de carne pentru sărbătorirea aniversării ce se apropie – indiferent cum.

contact: Strada Muresenilor nr. 8, tel: 0722245893