Lansarea proiectului Insert ArtHub Urban: Conectarea comunității prin inițiative creative în centrul istoric al Brașovului

În luna iunie va fi lansat proiectul Insert ArtHub Urban, o inițiativă ambițioasă care își propune să revitalizeze spațiile publice din centrul istoric al Brașovului printr-o serie de evenimente culturale și artistice.

Finanțat de Municipiul Brașov, proiectul urmărește să aducă comunitatea locală împreună și să stimuleze expresia artistică în principalele piațete din vechiul oraș – Piața Sfântul Ioan, Piața Brassai, Piața Hirscher și Piața Paul Richter.

În luna iunie vor avea loc ateliere de creative pentru elaborarea unui concept de treasure hunt. Pe 5 iulie, în Piața Sfântul Ioan va avea loc un va avea loc un performance de dans contemporan susținut de un grup de dansatori și voluntari locali.

În luna iulie este programată o expoziție foto în Piața Brassai și o seară de jam session. August va aduce două spectacole de teatru și o serie de jocuri în Piața Hirscher. Ultimul eveniment din calendar va fi un concurs de talente pentru adolescenți, pe 27 septembrie, în Piața Paul Richter.

Proiectul își propune să stimuleze participarea comunității la viața culturală a orașului și să transforme temporar aceste spații publice în puncte de întâlnire și de exprimare artistică. Parteneri ai inițiativei sunt mai multe asociații și instituții locale precum: Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității – AIDC, Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, Consiliul Județean al Elevilor Brașov, Voluntariat Brașov, Tipografia, Școala Populară de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu”, Centrul Cultural Reduta, Asociația „Agenția pentru Managementul Energiei și Protecția Mediului Brașov” (ABMEE).
Parteneri media: Zile și Nopți, Karpatenrundschau – ADZ Kronstadt, Litera 9, Coresi, RATBV.
Finanțator: Municipiul Brașov.

Pentru detalii suplimentare privind programul complet al evenimentelor, puteți vizita site-ul kunstadt.ro sau paginile de socializare Facebook și Instagram. Proiectul promite o vară plină de activități creative gratuite pentru toți brașovenii.