Ivana cea groaznică [film]

Ivana cea groaznică (2019, 89′)
Joi 12 martie, orele 19:00
Visssual(Str. Fabricii, Brașov)
Intrare: 10 lei

Actrița sârbă Ivana lucrează și trăiește în România, dar după o serie de probleme de sănătate decide să își petreacă vara pe malul celălalt al Dunării, în Kladovo, orășelul natal, înconjurată de familie.

Primarul îi propune să fie imaginea celui mai important eveniment local – Festivalul de muzică Podul Prieteniei – și, deși nu foarte convinsă, Ivana acceptă. Odată cu sosirea excentricilor săi prieteni de la București și pe măsură ce bârfele legate de povestea sa de dragoste cu un băiat mult mai tânăr se împrăștie în oraș, Ivana ajunge în pragul unei căderi nervoase.

Familia și prietenii sunt invitați să aducă pe ecran propriile emoții și să se interpreteze pe ei înșiși într-o poveste cinematografică despre o femeie care nu își poate găsi locul pe niciunul dintre cele două maluri ale Dunării. O poveste neconvențională despre oameni și locuri, despre apartenență și dor, spusă cu umor și tandrețe.

După ce a fost recompensată cu Premiul Special al Juriului secţiunii Cineasti del Presente din cadrul Festivalului de Film de la Locarno 2019, producţia a câştigat și trofeul Golden Pram pentru cel mai bun lungmetraj la Zagreb Film Festival. Filmul a fost prezentat în mai multe festivaluri internaționale, iar în România a avut avanpremiera la Les Films de Cannes à Bucarest.

Cu:
Ivana Mladenović – Ivana
Luka Gramić – Nikola
Gordana Mladenović – Mama
Miodrag Mladenović- Tatăl
Kosta Mladenović –Fratele
Zivka Sorejević –Bunica
Andrei Dinescu – Andrei
Anca Pop – Anca

Regie: Ivana Mladenović
Scenariu: Ivana Mladenović și Adrian Schiop
Imagine: Carmen Tofeni
Montaj: Patricia Chelaru, Cătălin Cristuțiu
Producători: Ada Solomon, Ivana Mladenović

Ivana cea groaznică (2019, 89′)
Joi 12 martie, orele 19:00
Visssual(Str. Fabricii, Brașov)
Intrare: 10 lei