Corpuri cerești—Descentrat în sus!

Descentrat━━━━━━━━━━━━━━━Descentrat în sus
+DJ session Paula Dunker >afterlife experience<

Prima întâlnire din 2020 a Descentrat – 𝘗𝘰𝘭𝘪𝘵𝘪𝘤𝘪𝘭𝘦 𝘤𝘰𝘳𝘱𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘪𝘯𝘥𝘪𝘴𝘤𝘪𝘱𝘭𝘪𝘯𝘢𝘵 va avea loc la Brașov, în Grădina Visssual: hub cultural de industrii creative ce oferă spațiu pentru manifestări diverse ale imaginarului social. Datorită situației generate de pandemia Covid-19 locurile sunt limitate. Rezervări aici: https://forms.gle/RxAk8jNNbRPRXKMU7

Noul sezon al întâlnirilor Descentrat deschide viziuni noi asupra corpului. Ne descentrăm ideile despre corp pentru a pune altceva în loc. Pentru moment ne descentrăm în sus, printre corpuri cerești.
Tema comună a fiecărei întâlniri „Politicile corpului indisciplinat” va fi explorată în câte trei secvențe: dans|corp; sunet|muzică; discurs|teorie. Fiecare, o oportunitate de a aduce împreună mai multe arii de activitate și privirea asupra corpului prin lentilele mai multor practici distincte.

La Brașov invitații noștri sunt:
━━━━━━Anamaria Guguian (Dans|Corp)—fondatoarea I Dance You, o inițiativă ce își propune să exploreze dimensiunile tearpeutice ale dansului. Crează întâlniri cu dansul pentru oameni din medii diverse și de toate vârstele. Performance-urile sale sunt profund terapeutice; adesea lucrează cu dansatori neprofesioniști, fiind fascinată de emoțiile autentice, nelucrate, crude. Explorează natura emoțională a omului căutând să o traducă printr-un limbaj corporal cât mai simplu, cât mai firesc.
━━━━━━Cosmin-Sorin Micloș (Discurs|Teorie)—Space Consul în cadrul Biroului European de Resurse pentru Educaţie Spaţială România, președinte și membru fondator al AUA – Asociația Ucenicul Astronom, consilier în Comitetul Director al Societății Astronomice Române de Meteor-SARM. www.uceniculastronom.ro / www.esero.ro / www.sarm.ro
━━━━━━Dragoș Mărgineanu (Sunet|Muzică)—sound artist și designer de sunet și lumini. Axat pe explorarea relațiilor dintre planul sonor și cel vizual, în arta sa utilizează tehnici și instrumente diverse, de la compoziție clasică la improvizație electronică, fotografie, bricolaj. Are studii în Sound Arts & Design la University of the Arts London și Arta Sunetului de Film la UNATC și o bogată colaborare în domeniul designului de sunet și lumină de teatru. Check his work: https://aletheia-art.bandcamp.com
˚ ˚  ✦
 ⋆ ·  *Mulțumiri Marei Oprișiu, co-curatoare a evenimentului. Mara este promotoare a filmului şi artelor, în Brașov și regiunea Centru. Este invițiatoarea mai multor proiecte de artă contemporană, film, teatru, dans contemporan și educație culturală. În 2015 a avut, alături de colegii săi din Consorţiul Cultural Corona, un rol activ în candidatura Braşovului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. A obținut o specializare în producție și marketing de film la Școala de Creativitate și Noi Tehnologii din Lisabona și este certificată în managementul cinematografelor de artă (CICAE).
  ˚ ˚  ✦
 ⋆ ·  *
   ⋆ ✧  ·  ✧ ✵
Paul Dunca/Paula Dunker, Maria Mora, Cristian Nanculescu în colaborare cu Lavinia Ionescu şi invitații lor propun o serie de întâlniri indisciplinate într-un cadru de reflecție și acțiune. Descentrat deschide dialogul cu mai multe voci și spații, locale care provin sau nu din mediul artistic, fără să stabilizeze aria de interes într-o anumită zonă ideatică sau estetică. Inițiat în 2018 alături de Farid Fairuz și realizat în primele două sezoane cu sprijinul Centrul Naţional al Dansului Bucureşti.Descentrat – 𝘗𝘰𝘭𝘪𝘵𝘪𝘤𝘪𝘭𝘦 𝘤𝘰𝘳𝘱𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘪𝘯𝘥𝘪𝘴𝘤𝘪𝘱𝘭𝘪𝘯𝘢𝘵 este un proiect Asociației ADO – Artă pentru Drepturile Omului co-finanțat de AFCN, Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
 ˚ ˚  ✦
 ⋆ ·  *
   ⋆ ✧  ·  ✧ ✵
Pentru siguranța noastră, a tuturor, vom avea grijă ca evenimentul să se desfășoare în acord cu măsurile de prevenție împotriva Covid-19.Clauză GDPR: Datele cu caracter personal preluate în formular vor fi folosite strict pentru buna organizare a evenimentului „Corpuri cerești—Descentrat în sus”, nu vor deveni accesibile sau comunicate unor terțe părți neautorizate sau puse la dispoziție spre utilizare într-un alt mod decât cel stabilit.