Comunicat de presă: Toamna aceasta, Dracula Film: Horror and Fantasy Festival „bântuie” Braşovul şi Branul

Braşov, 2 octombrie 2013: Prima ediţie a „Dracula Film: Horror and Fantasy Festival” se va desfășura la Braşov şi Bran, chiar în perioada Halloween-ului, de pe 31 octombrie și până pe 3 noiembrie 2013. Festivalul se adresează tuturor iubitorilor de film, mai mici sau mai mari, care se vor distra într-o oază a născocirilor și a imaginaţiei, fără graniţe.

În cele 4 zile, oferta de filme clasice, legende ale genului şi filme nou-nouţe va fi foarte variată. Vor fi prezentate publicului peste 40 de proiecţii: filme cu Dracula, zombi şi monştrii intergalactici, premierele din 2013, filme S.F. pentru copii şi surprize din cinematografia românească. Proiecţiile vor avea loc la Centrul Cultural Reduta, Cinemateca Patria, Cityplex, Castelul Bran. Programul de filme este completat de întâlniri cu invitaţi speciali, lansări de carte, premiere, petreceri tematice.

„Suntem siguri că va fi un festival ca niciunul în România, pentru că va îmbina plăcerea masochistă a groazei, cu anticipaţia și cu fantezia nelimitată; va fi un spaţiu, atât al peliculelor horror, cât și al celor fantasy sau S.F.”, ne-a declarat Anca Grădinariu, Directorul artistic al festivalului. „Festivalul dorește să aducă o infuzie de sânge proaspăt, autentic, într-o zonă în care Dracula, acest personaj iconic, a fost folosit doar ca pretext pentru capcane kitsch turistice”, a mai adăugat Anca Grădinariu.

Festivalul, organizat de Asociaţia Culturală Fanzin, Primăria Braşov, Consiliul Judeţean Braşov şi Centrul Cultural Reduta, în colaborare cu Cinemateca Patria, KunSTadt Art Events Management, Cityplex şi Castelul Bran, este un prilej de a demonstra potenţialul acestui oraş. „Festivalul este o provocare, atât pentru organizatori, cât şi pentru public, pentru că dorim să-l transformăm împreună într-un eveniment-brand al Braşovului. Pentru asta, „Dracula Film: Horror and Fantasy Festival” are nevoie de prezenţa şi susţinerea publicului braşovean şi a iubitorilor genurilor cinematografice găzduite de festival”, a spus Marian Gîlea, Directorul festivalului.

Clubul oficial al festivalului este la „Festival ’39”. Parteneri media: Zile şi Nopţi, Kiss FM, Adevărul.