Caravana NexT pornește spre nouă orașe din țară

Caravana Filmelor NexT pornește la drum pentru al doilea sezon și duce o parte din cele mai bune scurtmetraje văzute în cadrul Festivalului de Film NexT în nouă orașe din țară. După nouă ediții de festival, scoatem filmele la iarbă verde pentru picnic și cinema sub clar de lună, în perioada 827 august.

În mijlocul verii, natura este cel mai bun cinematograf. Proiecțiile vor avea loc în spații alternative, în parcuri, grădini, păduri sau pajiști, iar spectatorii sunt încurajați și în acest an să renunțe la scaune și să își așeze păturile pe iarbă.

Pentru fiecare dintre cele nouă orașe sunt programate câte două seri de proiecție: Piatra Neamț (8-9 august), Iași (10-11 august), Târgu Neamț (12-13 august), Târgu Mureș (14-15 august), Cluj Napoca (16-17 august), Oradea (19-20 august), Bistrița (21-22 august), Vatra Dornei ( 23-24 august) și Brașov (26-27 august).

Afis Caravana Filmelor NexT

Caravana se încheie cu o proiecție specială la București, pe 29 august. Filmele se vor  întoarce în capitală, după o aventură prin nouă orașe în care publicul are rareori ocazia să vadă filmele de scurtmetraj sau în care cinematografele s-au închis demult.

În 2015, Caravana Filmelor NexT aduce spectatorilor săi patru programe de filme scurte cu povești de neuitat, perfecte pentru serile de vară.

  • NexT Romanian Shorts 

Șapte scurtmetraje românești mai vechi și mai noi, aplaudate la NexT, despre povești de familie ca-n viață. Și-un strop de fantezie.

  • Oscars Night 

O seară de gala cu covor roșu și reflectoare pentru cele cinci scurtmetraje de ficțiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film în 2015.

 

  • NexT Comedy Night 

Filme scurte puse la păstrare în cămara festivalului sau de-abia scoase din cuptorul ediției de-abia încheiate, care să ne potolească pofta de râs.

  • NexT Is Love

Serile de vară sunt făcute pentru a te îndrăgosti. Noi dăm tonul cu cele mai frumoase povești de dragoste de la NexT, proiectate la lumina stelelor.

 

Caravana Filmelor NexT a apărut ca o completare firească a Festivalului Internațional de Film NexT, a cărui misiune este să promoveze la nivel local, național și internațional cele mai inovatoare și creative producții de scurtmetraj. După ce mii de oameni s-au bucurat de filme în cele nouă ediții de până acum ale festivalului NexT, Caravana continuă misiunea NexT și duce scânteia NexT mai departe de București, din dorința de a ajunge la un public nou.

Și în acest an, accesul la proiecțiile din cadrul Caravanei Filmelor NexT este gratuit.

Caravana Filmelor NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT.

Cu sprijinul: Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăriei Municipiului Piatra Neamț, Perla Invest, Palas Mall, Primăriei Municipiului Târgu Neamț, Primăriei Municipiului Târgu Mureș, Iulius Mall, Primăriei Municipiului Oradea, Primăriei Municipiului Bistrița, Primăriei Municipiului Vatra Dornei, Primăriei Municipiului Brașov și KunSTadt. 

Parteneri media: Radio21, Zile și Nopți, Mediafax,  Cinemagia, CinemaRx, Cinefan, Aarc.ro, Studentie.ro, Sub25.ro