BVCC – Festival de cultură liberă / 12-13 iunie 2015

BVCC – Festival de cultură liberă va prezenta la jumătatea lunii iunie în Braşov, printr-o selecţie de filme, muzică sau proiecte interactive, felul în care platformele open-source şi licenţele libere stimulează creativitatea şi colaborarea.

Program:
Vineri:
19:00-20:00 Talk despre crowdfunding cu Alex Lungu și Ioana Pelehatăi de la Copy-me​
21:00-24:00 Vizionare filme cu licenţă liberă. Parteneriat cu Festivalul Bccn CreativeCommons Barcelona

Sâmbătă:
14:00-19:00 Demo by day – Instalaţii interactive şi ateliere: Tekken, instalație de fotografiat stele feat Arduino, demo imprimantă 3D Robofun, înregistrează-ţi muzica proprie, construieşte ceva din plăci de bază, stand Otaku Festival​.

21:00 PARTY
Groovinhood
Groovinhood a crescut frumos de la dub techno & deep echoes spre un dj care poate tine o petrecere pe energie, dar și vibe-uri senzuale.
soundcloud.com/groovinhood

Alexander Silvermountain
Silvermountain presară în seturile sale geometrice câte o glumă, câte o raritate sau o nostalgie muzicală. La ultima petrecere în Laborazon, el a ținut lumea în priză până în zori.

AMUR – Local Records
“Albumul instrumental de debut al proiectului solo AMUR surprinde prin maturitate și cizelare, cu un sound plin și cursiv, susținut consistent de la început până la sfârșit, fără ezitările și scăpările unui debutant. De altfel în spatele albumului se află un muzician experimentat, Ovidiu Chihaia, cunoscut ca parte a duo-ului Mes Quins, aici eliberat de spiritul parodic și nebunatic al trupei.” (Ştefan Iancu)
http://localrec.ro/?p=2881

Plurabelle​ – Local Records​
Plurabelle este un duo compus din doi muzicieni, Alex Bălă şi Cristian Fierbințeanu. Cei doi se complimentează în transa lor stranie şi schimbă cu uşurinţă registrul între versuri fanteziste şi melodii şuierătoare şi misterioase.
(www.stellarkinematics.com)
http://localrec.ro/?p=2690

Acces 10 lei

Accesul la vizionări şi evenimente este gratuit, cu excepţia petrecerii de sâmbătă seara. Donaţiile sunt binevenite. Alăturați-vă festivalului nostru sub orice formă doriți, prin participarea cu conținut sau prin consumare de conținut, susținere prin donații sau parteneriate și distribuirea acestei invitații de participare!

Sponsor principal: FLASHNET Braşov​
Parteneri: Tipografia​, Yolans, Biblioteca Judeţeană, Muzeul Casa Muresenilor Brasov​
Parteneri media: RoboFun​, Veioza Arte​, Monitorul Expres​, Zile si Nopti Brasov​, Romania Pozitivă​, Aarc – All About Romanian Cinema​, CinemaRx​, UnderKron​, Consorţiul Cultural Corona​
Organizatori: Laborazon Maker Space​, KunSTadt​

Despre Laborazon Maker Space
Scopul nostru este de a sprijini mințile creative în a construi și a experimenta cu tehnologie, artă și inovare într-un mediu colaborativ. Atelierul nostru este un spațiu de creatie, bricolaj și incubator de idei pentru persoane creative care doresc să-și pună proiectele în realitate sau să colaboreze. La noi oamenii vin pentru a construi, pentru a crea, pentru a inventa și pentru a învăța. www.laborazon.ro

Despre KunSTadt
La intersecţia dintre discipline, KunSTadt îşi propune ca prin proiectele sale să aibă un impact local vizibil. Oferind evenimente culturale unice pe tot parcursul anului, sporind conștientizarea și participarea publicului și încurajând parteneriate dinamice și de durată în cadrul comunității, KunSTadt se angajează sa promoveze importanţa artei în îmbogăţirea şi în calitatea vieţii Braşovului.
www.kunstadt.ro