AVantgarde – audio video crazy night – ed I

poster bun***** !!! PERICOL !!! *****
AV mash up party cu MATZE & ROLF
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
***** NIMB ****
folktronica/soul
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
*** BURNING MAN FESTIVAL ***
prezentare video interactivă
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Pe 15 februarie, lansăm un nou modul pe orbita culturală a Brașovului: AVantgarde.
În cadrul serilor AVantgarde vom invita la galeria de arta contemporana M8 artiștii care explorează zona de inovație și originalitate din muzică, arte vizuale, dans sau literatură.
AVantgarde is the audio video crazy night dedicated to rebels, pioneers, freaks, geeks and space ladies. Prima ediție aduce PERICOL în Brașov așa că : SENZAȚIONAL + EXCLUSIV și LIVE !!! 3 în 1 !

P E R I C O L

/ doi oameni, două maşini, două ecrane, muzică din bucaţi de av din multe surse, montate împreuna /

http://www.youtube.com/watch?v=ol291_RuSqc&list=PLC52404EF869BF28A

http://veiozaarte.ro/video/pericoltv/pericol-babes.html

PERICOL este numele unui proiect început în 2009 şi constă în combinarea unor frânturi de emisie tv pe muzică electro. Un colaj video construit muzical. Dadaism audio video. Sau altfel spus, o muzică facută din fragmente audio-vizuale capturate şi alese, de la TV “adunate şi la lume iarăşi date” sub formă de muzică şi ritm. Elementele muzicale sunt desfăşurate împreună cu elementele video, live de către cei doi operatori: Matze şi Rolf. Show-ul se proiectează printr-o instalaţie de două ecrane principale şi independente. În funcţie de loc forma instalaţiei variază de la concert la concert.

PERICOL e un proiect cu arhitectură variabilă.

Pe MATZE îl știți de la Zona Liberă [în fiecare marți la 23:00 la radio Guerrilla]. Printre colaborările sale din ultimii 10 de ani amintim: Shukar Collective (membru fondator), NSK, Aievea, Blanos Distruzos… și mai recent: PERICOL, proiectul său si al lui Rolf. PERICOL a fost prezentat la numeroase eventuri, printre care și în deschiderea Festivalului Internațional de Film Anim’est în 2012.

Citeste aici un interviu MATZE despre proiectul PERICOL.
http://alternativ.ro/info/pericol-interviu-matze

ROLF e un DJ cunoscut în Cehia. Fondator al unor proiecte de muzică electronică în Praga anilor ‘90. S-a intors in Romania în mileniul 3, și de atunci reaprinde scântei 😮 )

————————–————————–————————–————–

NIMB este un moniker al aceluiaşi artist cunoscut în zona alternativă drept Bufnitza Albă. Muzica NIMB e diversă şi vine din diverse spaţii de la ambient la folk, electronică sau experimental.

https://soundcloud.com/nimb777

————————–————————–————————–————–

BURNING MAN FESTIVAL
În fiecare an în deşertul Black Rock din Nevada, timp de o săptămână, peste 50.000 de oameni din întreaga lume se adună la Burning Man, unde crează o comunitate auto suficientă care are ca principiu de bază exprimarea radicală. Iniţial, punctul central era un om din lemn de câteva zeci de metri înălţime, care era ars în timpul evenimentului. De aici şi numele festivalului. În timp, numărul sculpturilor gigantice care sunt arse s-a înmulţit, festivalul devenind o explozie de creativitate şi ingeniozitate. Una dintre cele 10 porunci ale participanţilor la Burning Man e: să nu rămână nici o urmă. O altă poruncă este să lăsăm la porţile festivalul consumerismul şi tot ce implică el. Să ne amintim cum se trăia în societăţile bazate pe dar. Andreea Bodea a fost la Burning Man şi crede că imaginile vorbesc cel mai bine despre toată nebunia de acolo.

http://en.wikipedia.org/wiki/Burning_Man

15 februarie 2014, 20:00
Galeria de artă contemporană M8
str. Mureşenilor nr. 8, Braşov
intrare: 15 lei
inf/rez: +40 722 245 893

Organizator: KunSTadt Art Events Management
Parteneri: Biblioteca Judeţeană George Bariţiu, Bistro de l’Arte