Avanpremieră SAF (2019) – proiecție și Q&A

coverEvenSAF

Avanpremiera SAF (2019, 102′, dramă) – o coproducție Turcia/Germania/România și al doilea lungmetraj al regizorului Ali Vatansever.

Joi 4 iulie, orele 20.00
Visssual
Proiecție realizată în prezența regizorului Ali Vatansever
Moderator: Robert Elekes
Acces: 10 lei

Sinopsis
Districtul Fikirtepe din Istanbul. Transformarea urbană face una cu pământul comunitățile sărace, iar refugiații sirieni se adăpostesc în clădiri abandonate. Kamil și soția lui, Remziye, riscă să își piardă casa. Rămas de mult fără un loc de muncă, Kamil este nevoit să accepte, în secret, să lucreze pe un șantier. Pe lângă faptul că astfel îi ia locul de muncă unui refugiat sirian, angajatorul lui este compania care distruge zona în care locuiește. Oprimarea și anxietatea – atât în cartier, unde se teme să nu fie descoperit, cât și la lucru, unde a acceptat salariul mic pe care îl primesc refugiații – îl schimbă treptat. Când Kamil dispare din senin, soția lui trebuie să se confrunte cu consecințele faptelor lui, care nu par să corespundă cu omul pe care îl cunoștea ea. Dar Remziye refuză să cedeze.

Premii
Lungmetrajul a avut premiera la Festivalul de Film de la Toronto 2018, iar anul acesta Vatansever a fost desemnat cel mai bun regizor la Festivalul Internațional de la Ankara, unde Saadet Isil Aksoy a fost recompensată cu trofeul pentru cea mai bună actriță. Regizorul a primit și mențiunea „New Voices” acordată de juriul Festivalului Palm Springs. „SAF” a mai fost selectat în competițiile Angers European First Film Festival și Istanbul International Film Festival.

Joi 4 iulie, orele 20.00
Visssual
Proiecție realizată în prezența regizorului Ali Vatansever
Moderator: Robert Elekes
Acces: 10 lei