ArtStories Brașov

BRAȘOV ART STORIES își propune să utilizeze creativitatea, tehnologiile digitale și educația pentru patrimoniu, urmărind valorificarea bunurilor culturale artistice, pornind de la poveștile artiștilor și ale operelor artistice care au definit centrul artistic Brașov în secolele XIX și XX.

Proiectul are la bază nevoia de a regândi muzeele ca spații active de cultură și educație, propunând îmbinarea mai multor demersuri creative în vederea atragerii interesului unui public divers. Încă de la înființare, Muzeul de Artă Brașov a fost păstrătorul operelor create de artiștii locali, care sunt prezentate în contextul istoriei artei românești.

Proiectul se bazează pe mai multe activități interdependente.
🗯 Cercetarea operei și vieții celor mai importanți artiști se află la baza dezvoltării unei noi secțiuni de pe website-ul muzeului, la dezvoltarea hărții Brașovului artiștilor, fiind în același timp sursă de inspirație pentru expoziția realizată de elevii Liceului Vocațional de Arte Plastice „Hans Mattis-Teutsch”.
🗯 Digitalizarea operelor de artă deținute de Muzeul de Artă Brașov reprezintă o modalitate prin care acestea pot fi văzute de un public cât mai mare, fiind în același timp reinterpretate prin intermediul proiecției de video mappping.
🗯 Expoziția prezentată în Parcul Nicolae Titulescu conectează artiștii de ieri cu viitorii artiști, crescând în același timp gradul de conștientizare a vizitatorilor privind rolul artei în definirea identității unui spațiu.
🕛 Program:
13 octombrie 2023
13.00: Vernisajul expoziției „Brașov Art Stories” în Parcul Nicolae Titulescu
17.00 – 19.30: Tur ghidat: Brașovul artiștilor
20.00 – 00.00: Proiecție video mapping pe clădirea Muzeului de Artă Brașov
14 octombrie 2023
17.00 – 19.30: Tur ghidat: Brașovul artiștilor
20.00 – 00.00: Proiecție video mapping pe clădirea Muzeului de Artă Brașov

Brașov Art Stories este un proiect inițiat de Muzeul de Artă Brașov în parteneriat cu Asociația Culturală KunSTadt, Depoul de Artă Urbană și Liceul Vocațional de Arte Plastice „Hans Mattis-Teutsch” și finanțat din bugetul Primăriei Municipiului Brașov.