Premiera 48 Hour Film Project Brasov 2012


Vino la premiera filmelor 48 Hour Film Project Braşov 2012!Cineaşti din România şi nu numai se află în cursa pentru a afla cine va realiza cel mai bun film de scurt metraj în doar 48 de ore. Filmul câştigător va primi şansa de a fi vizionat la Festivalul Internaţional de Film Cannes 2013. În plus, cel mai bun film va participa la competiţia internaţională din Statele Unite, alături de filme din întreaga lume, pentru titlul „Best 48 Hour Film din 2012″ şi marele premiu de 5000 de dolari.După un weekend nebun, în care echipele înscrise în concurs va trebui să facă faţă provocării de a scrie, filma şi monta un film în numai 48 de ore, luni 16 iulie se vor decide câştigătorii. Astfel, în prezenţa publicului şi a concurenţilor filmele înscrise în competiţie vor putea fi vizionate la Sala Reduta, începând cu ora 19.00. O a doua vizionare este programată pentru marţi, 17 iulie, orele 19:00, Sala Reduta.

Juriul 48HFP Brașov 2012 este format din: Anca Grădinariu, jurnalist, scenarist şi critic de film; ea face parte, de la prima ediție, din echipa Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), în departamentele de programare şi de presă, iar în 2012 a fost director artistic al TIFF Sibiu. Rupert Wolfe Murray, producător de film; cel mai recent film al său „După Revoluţie” (r. Laurenţiu Calciu), (http://www.youtube.com/watch?v=hV5mJuMK7BU) a fost selectat în 2010 la festivalurile de film documentar de la Marsilia şi Jihlava, la One World România București, Astra Film Fest Sibiu și la Festivalul Internaţional de la Edinburgh, în 2011, şi a fost nominalizat pentru Cel mai bun documentar la Premiile Gopo 2012. Andrei Dobrescu, regizor de film şi redactor la revista Film Menu; cu filmul său „Lost Springs 2” este câstigator al Premiului Special la Festivalul Anonimul 2011 şi a reprezentat România la Festivalul Internaţional de Scurtmetraj Clermont-Ferrand 2012.

Publicul va putea vota filmul preferat care va primi trofeul “Premiul Publicului”

Biletele pot fi achiziţionate în seara evenimentului, la intrare. Pret intrare: 10 lei.

48 HFP este cea mai mare competiţie de creaţie de film, care a prins viaţă iniţial în SUA, dar care astăzi este organizată în aproape 100 de oraşe din întreaga lume. Detalii pewww.48hourfilm.com/brasov

Informatii/rezervări: 0736 014 076; office at kunstadt dot ro

click aici pentru eveniment conex